FAQ Nederlands/Belgische Spaarprogramma's
Geen scrollbalk in Mozilla FireFox? Bekijk deze site, bij voorkeur, via Internet Explorer of Google Chrome. Bij deze twee webbrowsers staat de lay-out ook mooier.


Wat zijn Nederlandse online spaarprogramma's?
Een online spaarprogramma, is een website die jou betaalt voor het lezen van e-mails, het bezoeken van websites van adverteerders, het invullen van enquêtes, het spelen van spelletjes, het aanbrengen van leden,…

Kan je écht geld verdienen met online spaarprogramma's?
Als je geen miljoenen euro's verwacht en je hebt geduld om je saldo op te bouwen, dan kan je zeker geld verdienen met online spaarprogramma's. Al zal je er nooit rijk van worden!

Hoe werkt dit dan?
De hoofdgedachte van spaarprogramma's is: reclame. Sommige adverteerders kiezen voor televisie, andere voor kranten, tijdschriften,... Er zijn ook bedrijven die kiezen voor: internet.
De spaarprogramma's worden betaald door adverteerders om hun reclame tot bij de consument te brengen. Elke keer als je op een e-mail of link klikt, krijg je een klein bedrag, van het spaarprogramma, omdat je de advertentie van de adverteerder bekeken hebt.

Is het gratis?
Ja! Eerlijke spaarprogramma’s zullen altijd gratis zijn.
De meeste hebben echter de mogelijkheid om account upgrades te doen, zodat je meer verdient, maar dit is niet verplicht!
Ook hebben de meeste betaalde spelletjes, maar ook hier moet je niet verplicht aan mee doen!
Spaarprogramma’s die dit verplichten, daar zou ik geen lid van worden. Deze webmasters zijn uit op je geld en zullen niet uitbetalen!

Ben ik verplicht iets te kopen?
Sommige spaarprogramma’s beginnen te verplichten om minstens één keer mee te doen aan een actie, alvorens je een uitbetaling kan aanvragen. Een spaarprogramma verdient immers niets aan de mailtjes die ze versturen (ze betalen de klik zelfs uit eigen zak), maar verdienen enkel een commissie als je iets koopt bij één van hun adverteerders. We zullen op onze website vermelden welke sites een aankoopverplichting hebben, want dit is zeker niet bij alle spaarprogramma’s het geval. Echter als je toch regelmatig iets koopt via een online webshop, waarom het dan niet doen via een spaarprogramma? Het is immers een win-win situatie: het spaarprogramma krijgt zijn commissie en een deel ervan wordt aan jou doorgestort, waardoor je sneller aan een uitbetaling zit en dus ook korting hebt gekregen.

Hoeveel kan ik verdienen als lid van een spaarprogramma?
Dit varieert vrij sterk. Dit kan gaan van 0,001 eurocent tot 2 eurocent per klik.

Krijg ik te maken met Spam?
Nee. Je geeft de spaarprogramma's toestemming om jou betaalde e-mails te sturen. Vind je het niet leuk, dan meld je je gewoon terug af en dan krijg je ook geen e-mails meer.
Toch raden we aan om een apart e-mailadres aan te maken. Zodat de e-mails van de spaarprogramma’s en je privé-email netjes gescheiden blijven. Dit kan gratis met vb. Hotmail of Gmail.

Kan ik gecontacteerd worden per telefoon?
Nee, zolang je je adresgegevens en telefoonnummer niet invult in commerciële enquêtes niet. Dus lees wel steeds even de voorwaarden, als je een enquête invult.

Wat is een uitbetalingsgrens?
Bij spaarprogramma's moet je een minimumbedrag hebben verdiend, voordat je een uitbetaling kan aanvragen. Dit is de uitbetalingsgrens.
Je moet steeds zelf een uitbetaling aanvragen.
Spaarprogramma's zullen nooit zelf uitbetalen, als je aan de uitbetalingsgrens zit.
Dit komt omdat het bij sommige programma's interessanter is om door te sparen. Dit is het geval bij EuroClix, waar 1000 Clix, 10 euro vertegenwoordigt en 2000 Clix al 25 euro is.

Wat is een Aanmeldbonus?
Bonus die je ontvangt bij het inschrijven bij een spaarprogramma.

Wat is een Referral?
Een persoon die via jouw persoonlijke link lid wordt van een spaarprogramma.

Wat is een Referralbonus?
Bonus die je ontvangt wanneer je een referral aanbrengt voor een spaarprogramma.

Wat is een Referrallaag?
De personen die zich aanmelden via jouw persoonlijke referrallink, zitten in laag 1. Als de personen in laag 1 ook referrals aanbrengen, zitten deze in laag 2. En zo gaat dit verder.

Wat is een Linkspel?
Bij een linkspel heb je een unieke link. Deze link mag je zoveel mogelijk promoten. Per unieke klik op je link krijg je een vergoeding. Echter kan er maar om de zoveel tijd op uw link geklikt worden om vergoed te worden. Meestal gaat het om 24u-linken (elke hit per IP-adres is maar om de 24u geldig), maar er zijn ook 48u linken, 72u linken, uurlinken,... KLIK HIER voor een voorbeeld van een linkspellink.

Wat is een Rotator?
In een rotator kan je meerdere websites/linkspellinken plaatsen. De rotator “roteert” de linken en hierdoor krijg je meer unieke bezoekers op je linken. KLIK HIER (een paar keer) om de rotator van Klikkaa aan het werk te zien.

Wat betekenen de icoontjes op deze website?
- Als u dit icoon bij “Status” ziet staan, betekent dit, dat dit een site is die wij ten zeerste aanraden. Deze sites zijn langer dan 5 jaar online en betalen sinds de start hun leden zonder problemen uit.

- Als u dit icoon bij “Status” ziet staan, betekent dit, dat dit een site is die langer dan één jaar online is en zijn leden uitbetaalt.

- Als u dit icoon bij “Status” ziet staan, betekent dit, dat wij een opmerking hebben over deze site. Ga met uw muis op het oog staan om de opmerking te lezen.

- Als u dit icoon bij “Status” ziet staan, betekent dit, dat de site jonger is dan één jaar. Deze sites hebben nog geen reputatie opgebouwd en kunnen dus nog gemakkelijker verdwijnen/scam worden. Al kan een doorgewinterd spaarprogramma dit ook. Geen énkele site is 100% betrouwbaar, aangezien achter élke website een mens van vlees en bloed schuil gaat.

- Als u dit icoon bij “Status” ziet staan, betekent dit, dat wij deze site momenteel niet aanraden. Ga dan op het icoon staan om te lezen waarom. Dit icoon zal niet veel voorkomen, want onbetrouwbare sites worden regelmatig door ons verwijderd.

- Dit is het icoon om een AdFly-link aan te duiden. AdFly is een manier om geld te verdienen met linken. Bij AdFly krijg je een unieke link. Als je deze link gebruikt, dan krijg je een vergoeding elke keer iemand op deze link klikt. Hoe werkt het? Door de speciale link, krijgt de bezoeker eerst een advertentie te zien. Na 5 seconden, kan de bezoeker verder gaan door in de rechter bovenhoek op “Skip Ad” te klikken. KLIK HIER om een voorbeeld van AdFly link te zien. (De pagina gaat na de advertentie naar spaarprogramma.goedbegin.be). Ook is er een minder invasieve link. KLIK HIER om deze te zien. AdFly is heel interessant voor mensen met een blog of eigen website. Interesse? Meld je HIER aan bij AdFly.